• Хидромасажни вани (джакузи) - СПА

  Многоместните вани са по-големи по обем, снабдени с дюзи съдове, при които ясно очертаните места за сядане са оформени още при изработката на ваната. Съществуват два вида многоместни вани – портативни и вградени вани, като всяка от тях може да се монтира в помещение или на открито.

  Портативните вани са самостоятелни вани. При тях няма нужда от монтиране на тръби или изкопни работи. Цялото оборудване е инсталирано под или отстрани на ваната, в затворен шкаф. Всичко, от което има нужда за монтирането на тези вани е връзка към енергиен източник и стабилна хоризонтална повърхност. В случай, че си продавате къщата, портативната вана може да бъде демонтирана и прнесена в новия Ви дом. Портативната вана има автоматична филтрация и нагревателна система и е готова за използване по всяко време.
  Вградените вани изискват поставяне на тръби и електрически кабели преди да бъдат завършени. Те могат да се инсталират изцяло в земята, полувкопани или изцяло над земята. За подобряване на външния вид, около тях може да се поставят различни видове плочки или дърво. Вградените вани могат да са по-скъпи от портативните поради допълните разходи по монтирането и изграждането.
  Вани за плуване
  Ваната за плуване е по-дълга многоместна вана, която дава възможностплуване и хидротерапия. Ваната за плуване е разделена на две разграничени части – секция за хидротерапия и секция за “плуване на място”. Този вид вана позволява извършването на физически упражнения, терапевтичен масаж и отпускане, всичко в един компактен съд.

  Това е хидромасажна вана
  В частта от ваната предназначена за хидромасаж обикновено има между 5 и 14 места за сядане. Можете да се наслаждавате на предимствата на луксозна ободряваща вана със стратегическо разположени завихрящи хидротерапевтични дюзи, заедно с кипяща от въздушни мехурчета вода, която Ви дава възможност за отпочиване и освобождаване от стрес и болки в максимална степен.

  В противоположния край на ваната се намира секцията за “плуване на място”. Вода се засмуква от ваната чрез специална помпа, която я изкарва през дюза обратно във ваната, като се образува концентриран поток или широка вълна подходяща за плуване/ходене на едно място. Налягането на водата може да се регулира в съответствие с плувните умения и силата на всеки плувец, включително и деца. Можете да тренирате сериозно или просто да се наслаждавате на отморяващо плуване/ходене.

  Ваната за плуване придава ново значение на времето прекарано на открито през цялата година с отоплението на водата контролирано от термостат. Тази вана е компактна и превръща и най-малкия двор или градина в център за свободно време и здраве. Оставете водата студена за летните дни или я подгрявайте за целогодишна употреба.